Mai multe articole

Vierme ancora

Cum să preveniți viermii ancoră Viermii de ancoră Lernaea sunt paraziți copepodici externi care se atașează de pești sub solzi. Acești paraziți au mai multe etape non-parazitare care au loc în apă.

Vierme ancora

Odată ce un mascul vierme ancora împerechează cu o femelă, ea se atașează de vierme ancora pește pentru a se maturiza într-un adult activ-reproductiv. Puii vor înota liber în acvariudar nu vor fi o problemă pentru pești.

Genul Lernaea al copepodilor infectează majoritatea peștilor de apă dulce. Se găsesc cel mai des pe peștișori aurii și koi.

Viermi de ancorare din pește Cum putem preveni consumul de pește infestat Imaginea este exemplificativa Producator: JBL Un nou tratament impotriva viermilor si a paduchilor JBL Argudol este un medicament nou ce are in compozitie ingredientul activ Diflubenzuron. Nu schimba valoarea KH daca se respecta valoarea corecta a dozajului!

Există și alte genuri similare de copepode care infectează alte specii de apă dulce și pești marini. Semne de viermi ancoră Viermii ancoră sunt unii dintre paraziții macroscopici ai peștilor de apă dulce care sunt vizibili cu ochiul liber.

vierme ancora

Veți vedea structurile reproducătoare feminine care seamănă vierme ancora viermi albi scurti care ies din spatele solzilor. Viermii ancoră pot fi, de asemenea, găsiți în vierme ancora bucală și conferă gurii un aspect ca de balenă. Viermii care au căzut pot lăsa în urmă pete de hemoragie sau fibroză.

vierme ancora

Cauze ale viermilor ancoră Viermii ancoră sunt provocați de un nou pește în acvariu care poartă viermi ancoră mici sau o femelă activă reproductivă pe pielea lor. Sărirea peste carantina corespunzătoare face ca acest parazit să se răspândească foarte repede. Un singur vierme ancoră feminin poate produce sute de vierme ancora la fiecare două săptămâni până la 16 săptămâni într-un acvariu la 25oC. Puii de viermi ancoră se pot răspândi și odată cu introducerea plantelor vii.

Lernaea, viermele-ancora, copepode, crustacee copepode

Deși s-ar putea să nu se afle pe plante în sine, puii care înotă vierme ancora pot fi în apa din jurul plantelor. Plantele acvatice pot aduce multe bacterii și paraziți în acvariul cu pești, dacă nu sunt supuse carantinei în mod corespunzător. La fel ca noul dvs. Acest lucru vierme ancora aplică numai plantelor păstrate cu pești. Dacă noile plante nu au fost niciodată păstrate cu niciun pește, acestea nu vor avea boli.

Acest lucru nu înseamnă că pot aduce mai mulți dăunători nevertebrați!

vierme ancora

Tratamentul viermilor ancoră Odată ce viermii ancoră sunt prezenți pe pești, este foarte tentant să îi smulgeți pur și simplu, dar evitați să faceți acest lucru.

Viermii ancoră trebuie îndepărtați corect de pe un pește anesteziat, de către medicul veterinar. Acesta va trebui să îndepărteze întregul parazit.

Viermi de ancorare în pești de apă dulce

În funcție de nivelul de infestare, anestezia face ca procesul să fie mai puțin stresant pentru pește și permite medicului veterinar să lucreze mai eficient fără un pește care se agită. Odată ce femelele mature au fost îndepărtate, este posibil să mai aveți o problemă microscopică: etapele juvenile.

Este gasit mai mult in elestee, decat in acvarii, in ultimul caz provenind vierme ancora la pesti salbatici nou introdusi care provin din iazuri. In stadiile timpurii, parazitul poate trai pana la 5 zile fara o gazda. Infestarea cu crustacee Larnaea slabeste pestele gazda si provoaca rani urate care se pot infecta. Tocmai de aceea este nevoie sa observati, dupa finalizarea tratamentului, daca ranile se vindeca corespunzator.

Tratamentele neprescrise vierme ancora viermilor ancoră sunt de obicei destul de eficiente împotriva stadiilor juvenile, dar nu vor atinge adulții.

Acest lucru se poate realiza și prin îndepărtarea substratului și a decorului și menținerea apei printr-o lumină UV. Folosiți numai produse autorizate de veterinar, păstrați-le departe de celelalte animale de companie și asigurați-vă că purtați o protecție adecvată adică mănuși.

Vierme ancora. JBL Argudol ml Detalii produs

Locurile preferate ale viermilor adulți pot dezvolta, de asemenea, infecții bacteriene secundare. Monitorizați cu atenție aceste locuri după ce adulții au fost îndepărtați. Acestea pot necesita tratament secundar cu antibiotice, în funcție de lor și gravitatea lor.

  • Forum pescuit Forum - apois.ro
  • Tratamiento papilomatosis canina
  • Tratamentul papilomului intestinal

Antibioticele nu ar trebui să fie achiziționate fără vierme ancora și utilizate numai atunci când sunt prescrise de un medic veterinar. Cea mai bună metodă de a descuraja aceste infecții este o calitate bună a apei.

Lernaea, viermele-ancora, copepode, crustacee copepode Vierme ancora. Forum pescuit Forum - csrb.

Cum să preveniți viermii ancoră Cea mai bună metodă de prevenire a viermilor ancoră este carantinarea corespunzătoare a oricăror completări noi. Dacă vedeți viermi ancoră prezenți într-un acvariu cu pești pe care doriți să îl cumpărați, presupuneți că sunt toate contaminate.

vierme ancora

Amintiți-vă, larvele tinere sunt microscopice și pot fi prezente fără să vă dați seama până nu este prea târziu. Prin carantinarea corectă a noului dvs.

  • apois.ro - Lernaea, viermele-ancora, copepode, crustacee copepode
  • Papilom în fața unei femei
  • Remediu aibolit pentru viermi