Semnele si simptomele giardiei - Mamici Smart

Simptomele giardiei

Infecția cu Giardia poate afecta pe oricine - Smart Medical

Se prezintă sub două forme: trofozoit şi chist. Trofozoitul este forma vegetativă a parazitului, având circa de microni lungime.

omega 3 supplements daily dose

Corpul celular are aspect de pară piriform. Extremitatea anterioară este mai rotunjită, iar cea posterioară ascuţită. Privită din lateral, microorganismul are un aspect plan-convex. Spre anterior prezintă o scobitură cu care se fixează de mucoasa intestinului.

vindecați paraziții de chanterelle dacă

Trofozoitul de Giardia Lamblia prezintă simetrie bilaterală, având doi nuclei dispuşi simetric cu aspect de ochelari. Are 8 flageli cu rol în simptomele giardiei grupaţi în patru perechi.

Perechea anterioară se încrucişează, iar ulterior cei doi flageli devin liberi.

Transmitere

Urmează o pereche posterioară, cu doi flageli ce devin liberi spre extremitatea posterioară şi două laterale. Forma chistică a Giardia lamblia are de regulă formă ovalară, circa 11μm şi o membrană dublă.

papiloma en los genitales masculinos

Interiorul prezintă resturi de flageli şi nuclei. Simptomele giardiei simptomele giardiei — Habitat Parazitul trăieşte în intestinul subţire al omului mai puţin în ileon şi uneori în căile biliare intrahepatice şi extrahepatice ale omului. Giardia lamblia — Ciclul biologic Ciclul de simptomele giardiei îi asigură parazitului şansa de a-şi desfăşura activitatea, ajutându-l să se hrănească şi să prolifereze.

Generalitati

Trofozoiţii ce trăiesc în intestinul subţire se înmulţesc prin divizune binară. După o perioadă de timp, unii trofozoiţi se închistează. Chiştii reprezintă forma de rezistenţă, forma infectantă a parazitului. Aceşti chişti sunt eliminaţi prin materiile fecale în mediul extern, de unde pot ajunge pe fructe, legume sau în apă.

Factorii de risc

Odată ajunşi în sistemul digestiv al noii gazde, dintr-un chist care are 4 nuclei vor rezulta doi trofozoiţi. Aceştia se vor plasa în vecinătatea vilozităţilor intestinale şi se vor înmulţi. Giardioza — boala produsa de Giardia lamblia Se numeşte giardioză sau lamblioză.