Îngrijirea împotriva paraziților

Paraziti rozatoare

Conținutul

  Play Un parazit comun la pisici poate elimina teama de feline a şoarecilor infectaţi, însă această paraziti rozatoare a creierului, care poate conduce la o atracţie fatală pentru rozătoare, alungă totodată şi alte anxietăţi, conform unui studiu publicat marţi, citat de EurekAlert! Ajuns în creier, paraziti rozatoare unicelular Toxoplasma gondii îi face pe şoareci să devină imprudenţi în o multitudine de scenarii periculoase, notează cercetătorii într-un studiu a îndepărtat papilomul cervical marţi în jurnalul ştiinţific Cell Reports.

  paraziti rozatoare

  Şoarecii infectaţi au petrecut mai mult timp în zone aflate în spaţii deschise, locuri expuse pe care rozătoarele neinfectate le evită de obicei. Totodată, şoarecii infectaţi s-au apropiat paraziti rozatoare mâna unui experimentator introdusă în cuşcă, o intruziune care i-a determinat pe şoarecii neinfectaţi să se refugieze în partea opusă a cuştii. Rozătoarele infectate cu T. Totodată, şoarecii infectaţi au petrecut mai mult timp decât cei neinfectaţi explorând mirosuri de vulpi şi porcuşori de Guineea.

  paraziti rozatoare

  Nivelul de infecţie la şoareci, măsurat în funcţie de cantitatea de chisturi parazitare din creier, părea să fie direct proporţional cu schimbările de comportament, au notat cercetătorii. Parazitul trebuie să ajungă în tractul intestinal paraziti rozatoare pisicilor pentru a se paraziti rozatoare.

  paraziti rozatoare

  Alte animale se pot infecta prin ingerarea T. Parazitul se poate răspândi apoi în tot corpul şi, în cele din urmă, formează chisturi la nivelul creierului. Oamenii se pot infecta cu T. Unele studii au făcut referire, totuşi, la unele legături între prezenţa acestui parazit şi comportamentul uman, cum ar fi deficit de atenţie paraziti rozatoare suicid sau tulburări mintale precum schizofrenia, notează ScienceNews. În Statele Unite, peste 40 de milioane de persoane ar putea fi purtători ai parazitului, notează EurekAlert!

  În timp ce paraziti rozatoare puţini oameni infectaţi prezintă simptome, toxoplasmoza este considerată o cauză principală de deces atribuită bolilor transmise prin alimente în Statele Unite.

  Infecţia în timpul sarcinii poate conduce la decesul fetal, iar toxoplasmoza este, de asemenea, o ameninţare la indivizii cu sistem imunitar compromis, cum ar fi persoanele infectate cu HIV. Cercetătorii intenţionează să analizeze în detaliu modul în care neuroinflamaţia poate modifica trăsături comportamentale precum anxietatea, sociabilitatea sau curiozitatea.

  paraziti rozatoare

  Între timp, aceştia au subliniat că interpretarea acestor concluzii trebuie tratată cu prudenţă deoarece, în general, oamenii prezintă mai puţine simptome decât rozătoare în urma infecţiei cu T. Sunt interzise paraziti rozatoare, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

  Detalii în secţiunea Condiții de utilizare.

  paraziti rozatoare