Infectia cu hpv (human papiloma virus)

Negi subclinice

Negi cancerigeni. Cum arată negii cancerigeni, de ce apar aceste excrescențe ale pielii și cum le putem elimina, în siguranță.

Negii genitali - Condyloma acuminata sau vegetatiile veneriene - se refera la o manifestare epidermala atribuita virusului epidermotopic - HPV Human Papilloma virus. Condyloma reprezinta vegetatii sau noduli care apar: pe vulva, in jurul vaginului sau anusului, pe cervix sau pe penis, scrot. Vegetatiile pot fi plate sau conopidiforme, unice sau multiple, mari sau mici.

 • Infecția pielii cu HPV - Mivaderm - Cabinet Dermatologie Dr. Virginia Chițu
 • Veruci Genitale si Condiloame Acuminate Veruci Genitale si Condiloame Acuminate Verucile genitale reprezinta manifestarea clinica a unei infectii active cutaneo-mucoase a regiunii genitale, perigenitale si perianale masculine si feminine cu anumite tipuri de papiloma virusuri umane HPV.
 • HPV is a DNA virus with tropism for skin and mucous membranes; up to date, more than types have beeen identified.
 • Virușii Papilloma atacă pielea sau mucoasele diferitelor părți ale organismului și au diverse forme de manifestare.
 • Tipurile de HPV 6 şi 11 pot produce negi pe colul uterin, vagin, uretră şi anus; aceşti negi pot fi uneori simptomatici.

Unele se pot aglomera luand forma unei flori. Rar negii se pot dezvolta in cavitatea bucala sau faringele unei persoane care a intretinut raporturi sexuale orale negi subclinice o persoana infectata.

negi subclinice

Vegetatiile veneriene sunt una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuala. Odata infectat cu HPV intreaga zona ano-genitala este implicata.

negi subclinice

Negii genitali sunt o manifestare locala a infectiei difuze si apar doar la o minoritate dintre cei infectati. Desi persoanele care practica sexul anal prezinta o frecventa negi subclinice mare a vegetatiilor perianale, majoritatea persoanelor afectate perianal nu practica acest tip de sex.

Se crede ca infectarea negi subclinice loc prin contactul cu secretiile zonei anale.

negi subclinice

Vegetatiile genitale pot fi diagnosticate dupa aspect. Daca sunt modificate, sangereaza, ulcereaza sau negi subclinice dupa tratament trebuie inlaturate chirurgical si examinate la microscop pentru a identifica malignizarea acestora.

Infectia cu HPV din perspectiva dermatologului

Daca femeile prezinta condiloame pe cervix este necesar un test Papanicolau pentru a investiga si alte modificari. Daca se pune diagnosticul de condyloma acuminata este indicata si o colposcopie vaginala si cervicala de doua ori pe an pentru ca orice leziune maligna sa poata fi descoperita in timp util si tratata.

Vaccinul protejeaza si impotriva infectiei HPV tip 16 si 18, tipurile care determina majoritatea cancerelor cervicale.

negi subclinice

Vaccinul este recomandat fetelor intre varsta de ani. Trebuie administrat inaintea inceperii activitatii sexuale, dar si femeile care si-au inceput deja viata sexuala pot beneficia de acesta.

 1. Sfătuiți de la verucile genitale
 2. Terapii clasice și moderne ale verucilor cutanate și anogenitale

Un vaccin care sa previna infectarea barbatilor nu s-a descoperit inca. Daca sistemul imun al pacientului este sanatos va elimina condiloamele si virusul chiar fara tratament.

Itsy Bitsy - Dermatita atopica

Niciun tratament pentru negii genitali externi nu este complet satisfacator, unele fiind inconfortabile si lasand cicatrici. Peste de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic. Patogenie Exista aproximativ de tipuri de HPV. Multe sunt asociate cu un risc crescut de cancer la femei si barbati. Acestia au riscul cel mai scazut de malignizare.

negi subclinice

Riscul de malignizare moderat il au tipurile 33, 35, 39, 40, 45,58, iar foarte mare tipurile 16 si HPV invadeaza celulele bazale ale epidermului. Penetreaza prin piele si determina microabraziuni mucoase. Faza virala latenta debuteaza fara semne si simptome si negi subclinice dura de la o luna pana la cativa ani.

negi subclinice

In aceasta faza are loc producerea de ADN viral, capside si particule virale. Celulele gazda devin infectate si dezvolta koilocitoza morfologica atipica pentru condyloma acuminata. Zonele cele mai afectate sunt: penisul.

 • Vegetatiile veneriene - Negii genitali
 • HPV este un acronim de la human papiloma virus sau, in limba romana, mai cunoscut ca virusul Papiloma uman.
 • Sunt virusuri care rezistă la temperaturile extreme, deshidratare, detergenți blânzi.
 • Negii genitali - Condyloma acuminata sau vegetatiile veneriene - se refera la o manifestare epidermala atribuita virusului epidermotopic - HPV Human Papilloma virus.
 • Господи Иисусе, Николь, какая здесь жизнь?.