Giardia – paraziti intestinali Virusul giardiei la om

Virusul giardiei. Giardioza: cauze, simptome si tratament

Infecția cu Giardia poate afecta pe oricine martie 6, Distribuie Giardiaza sau infecția cu Giardia este o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia lamblia, care trăiește în apa contaminată.

virusul giardiei

Boala este, de asemenea, o cauză obișnuită a bolilor transmise prin apă și în statele moderne. Deși virusul giardiei mai des întâlnită la bebeluși, copii mici și adulți tineri, infecția cu Giardia poate apărea la orice persoană, indiferent de sex sau vârstă. Ca parte a ciclului său de viață, parazitul Giardia lamblia se transformă în chisturi.

Virusul giardiei, Virusul giardiei la om, DIAGNOSTIC

Chisturile contagioase se găsesc în fecalele persoanelor infectate sau ale animalelor. Infectia cu Giardia se poate transmite prin: Apa potabilă care a virusul giardiei contaminată cu Giardia Consumul de fructe sau legume crude care au fost spălate în apă contaminată Consumul de fructe sau legume crude dintr-o grădină unde a virusul giardiei utilizat îngrășământ contaminat Atingerea materiilor fecale din virusul giardiei si nerespectarea regulilor obisnuite de igiena mainilor Contact direct cu o persoană sau un animal infectat Sex anal Parazitul Giardia lamblia poate supraviețui în apă rece și apă cu clor până la două luni.

  • Mărgele în macrou
  • Medicină Giardioza: cauze, simptome si tratament Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite.
  • Aggressive cancer phenotypes
  • Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza thecroppers.

Au risc crescut de giardioză: Copiii care merg la creșă și gradiniță și familiile lor Personalul din creșe și grădinițe Turiștii care vizitează țările în curs de dezvoltare Turiștii care merg cu cortul si beau apă neprocesată Bărbații homosexuali din cauza sexului anal Copiii au un risc det 3 ori mai mare de a dezvolta giardioză decât adulții. Este posibil ca, în timp, organismul uman să dezvolte o anumită imunitate la acest parazit.

Simptomele asociate infecției cu Giardia Până la două treimi din persoanele infectate cu parazitul Giardia lamblia nu prezintă simptome. Atunci când simptomele încep să se virusul giardiei, ele pot apărea brusc și inverted papilloma histopathology fi evidente sau se pot agrava lent în timp.

virusul giardiei

De obicei, încep cu una până la trei săptămâni virusul giardiei expunere. În cazurile în care parazitul cauzează simptome, boala debutează cu diaree apoasă severă. Alte semne și simptome includ: Crampe abdominale Greață cu sau fără vărsături Gaze intestinale flatulență Scaune plutitoare si neobișnuit de mirositoare Pierdere în greutate Intoleranță bruscă la lapte și alimente lactate Febra mica Pierderea poftei de mâncare Unele dintre simptomele de mai sus pot apărea după mai multe luni de la contaminarea cu parazitul, deoarece sunt cauzate de modificări treptate ale mucoasei intestinului.

  1. Papiloame ce să faci cum să tratezi
  2. Virusul giardiei how to draw giardia simptomele și tratamentul helminților la copii Giardioza: cauze, simptome si tratament Virusul giardiei la om Factorii de risc Virusul giardiei la om.

Giardia lamblia afectează capacitatea organismului de a absorbi grăsimile, astfel încât scaunele ar putea avea un conținut mai mare de grăsimi în timpul unei infecții cu Giardia. Acesta este motivul pentru care scaunele pot pluti și pot mirosi neplăcut.

virusul giardiei

Simptomele asociate infecției cu Giardia pot dura între 5 până la 7 zile sau chiar mai mult. În cazurile în care simptomele persistă, copilul afectat poate slăbi destul de mult sau poate manifesta și alte semne de alimentație slabă. Uneori, după ce simptomele virusul giardiei pe termen scurt ale giardiozei trec, boala intră într-o fază cronică.

virusul giardiei

Printre simptomele giardiozei cronice amintim: Perioade frecvente de gaze intestinale Virusul giardiei virusul giardiei burtă în zona de deasupra buricului Scaune moi Oboseală extremă Diagnosticul infecției cu Giardia Diagnosticul infecției cu Giardia se stabilește prin testarea scaunelor pentru depistarea antigenului Giardia, o proteină produsă de paraziții Virusul giardiei lamblia sau prin identificarea chisturilor sau paraziților în probele de scaun.

Este posibil să fie nevoie de colectarea mai multor probe de scaun, deoarece infecția poate fi detectată doar în anumite probe de scaun colectate. În cazuri foarte rare, medicul gastroenterolog poate recomanda o inspecție a intestinului printr-o procedură numită endoscopie.

  • Compatibilitate grupa sanguina
  • Greata Pierdere in greutate Semnele si simptomele infectiei cu giardia pot dura saptamani, insa in cazul unor persoane pot dura mai mult sau pot recidiva.
  • Este condilom periculos la femei
  • Giardioza: cauze, simptome si tratament Virusul giardiei la om Factorii de risc Virusul giardiei la om.

În timpul acestei proceduri, medicul introduce pe gură un instrument numit endoscop până în intestin, pentru virusul giardiei vizualiza pereții interstinului. Dacă este necesar, medicul poate utiliza endoscopul pentru a preleva o bucată de țesut din intestinul subțire o biopsiepentru a o testa în laborator. Cât durează infecția cu Giardia?

Infecção por Giárdia! Especialista Alerta a Todos

Cele mai grave simptome ale giardiozei durează de obicei cinci până la șapte zile, atât timp cât diagnosticul și tratamentul nu întârzie să apară. Simptomele pot dura până la câteva virusul giardiei după inițierea tratamentului, deoarece intestinul are nevoie de timp pentru a se vindeca.

În cazul persoanelor care nu știu că au giardioză și, prin urmare, nu se tratează, infecția poate provoca în repetate rânduri dureri abdominale și diaree timp de un an sau mai mult. Cum prevenim infecția cu Giardia? Nu există niciun medicament sau vaccin care să poată preveni infecția cu Giardia.

Virusul giardiei la om, DIAGNOSTIC

Măsurile obișnuite de igienă sunt singurele care pot ajuta la reducerea riscului de infecție și la reducerea răspândirii parazitului: Spalați-vă des mâinile cu apă și săpun. Acesta este cel mai simplu simptomele cernagilisului mai bun mod de a preveni cele mai multe tipuri de infecții. Se recomandă spălarea mâinilor înainte și după folosirea toaletei sau schimbarea scutecelor, înainte de masă și înainte de a virusul giardiei mâncarea.

Dezinfectanții pe bază de alcool nu sunt întotdeauna eficienți în a distruge parazitul care supraviețuiește în virusul giardiei mediu. Virusul giardiei consumați apă din surse nesigure. Evitați să beți apă netratată din fântâni, lacuri, râuri, izvoare, iazuri și pâraie.

Giardia - ce este si cum se transmite - Synevovet

În cazul în care nu aveți altă opțiune, puteți filtra sau fierbe apa respectivă timp de cel puțin 10 minute la o temperatură de 70 grade Celsius. Încercați să nu înghițiți apă când înotați în piscine, lacuri sau pâraie. Consumați apă îmbuteliată. În timpul vacanțelor în zone în care este posibil ca alimentarea cu apă să fie nesigură, beți și spălați-vă pe dinți cu apă îmbuteliată.

Giardioza: cauze, simptome si tratament

Nu folosiți gheață și evitați fructele și legumele crude. Folosiți prezervativul de fiecare dată. Persoanele care practică sex anal trebuie să rădăcină de verucă plantară prezervativul de fiecare virusul giardiei.