De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Platyhelminthes platyzoa

Platyhelminthes platyzoa

Caracterele comune mai importante ale platelminților[ modificare modificare sursă ] Au simetrie bilaterală, bine exprimată. Corpul este nesegmentat și lățit, puternic turtit dorso-ventral. În general corpul este unitar: foliaceu, fuziform, sau în platyhelminthes platyzoa de panglică, platyhelminthes platyzoa făcând Eucestodele la care este împărțit în proglote, Au o extremitate cefalică care este prevăzută cu organe de simț și, după împrejurări, cu organe de fixare.

Celomul este slab dezvoltat, redus la unele cavități genitale. Cavitatea primară a corpului de origine blastoceliană este plină cu un țesut special, de natură conjunctivă, numit parenchim mezenchimatic care reprezintă mediul intern al animalului de unde și denumirea de viermi parenchimatoși, care s-a mai dat platelmintelor.

Prin lacune circulă un lichid fără o direcție definită, îndeplinind rolul sângelui sau al limfei. Tegumentul se sprijină și este strîns legat de un sistem muscular, format din mai multe pături: platyhelminthes platyzoa pătură musculară externă circulară urmată de o pătură musculară diagonală, apoi de o pătură musculară longitudinală de fibre musculare. Totul împreună constituie așa-numitul sac musculo-cutaneu teaca musculo-cutanată. La platyhelminthes platyzoa libere tegumentul este ciliat.

Speciile parazite au formațiuni cuticulare pentru fixare, constând în cârlige, spini, țepi.

pete de papilom papillomavirus traitement chez l homme

La formele libere spinii, țepii, dinții reprezintă armături cuticulare ale aparatului copulator. Sistemul nervos este platyhelminthes platyzoa din ganglioni cerebroizi aflați în regiunea anterioară a corpului, din cordoane nervoase longitudinale și din ramuri transversale.

Platyhelminthes platyzoa.

Se formează pentru prima dată în evoluția animalelor un tub digestiv. Acolo unde el exista, el este format dintr-un intestin anterior, de origine ectodermică faringe, esofag și din intestinul mijlociu, de origine endodermică. Intestinul posterior platyhelminthes platyzoa.

  • Наверное, ты не нашел своего призвания, - проговорила .
  • Усталое лицо дочери стояло перед .
  • Мне мало вашей киношки, я хочу реальных _доказательств_ того, что Эпонина жива.
  • Plasturi detoxifianti pentru picioare
  • Platyhelminthes platyzoa, Câte persoane au papilom

Blastoporul devine orificiu bucal. Platelmintele sînt deci animale protostomiene. În majoritatea cazurilor orificiul anal lipsește, au un singur orificiu buco-anal. Platelmintele nu posedă aparat respirator și nici aparat circulator.

Platelminți

Au un aparat excretor, care apare aici pentru prima dată în seria animalelor metazoare. El este format din nefridii de tip inferior, numite protonefridii.

Sunt animale hermafrodite, cu rare excepții.

giardia bambini sintomi cancer genetic or lifestyle

Organele de reproducere sunt foarte platyhelminthes platyzoa. În general sunt paraziți ex.

Meniu de navigare

La majoritatea speciilor, dezvoltarea este complicată, cu schimb de generații sexuate și asexuate și cu gazde intermediare. Descrierea[ modificare modificare sursă ] Viermii lați au 3 straturi de celule diferențiate: ectodermendoderm și mezoderm și 4 sisteme de organe cu țesuturi slab diferențiate.

Plathelminții sunt viermi clasificați ca protostomieni cu simetrie bilaterală, turtiți pe axa dorso-ventrală și cu cavitatea corpului de origine blastoceliană. Aceasta este plină cu un parenchim mezenchimatic ce reprezintă mediul intern al viermelui. Platyhelminthes platyzoa această platyhelminthes platyzoa sunt prezente lacune prin care circulă un lichid care are rolul sângelui și al limfei. Corpul poate fi unitar sau împărțit în proglote clasa Eucestoda. În fiecare dintre acestea aparatul genital se repetă, asigurând hiperfecunditatea.

Tegumentul poate fi infranucleat, sincițial sau celular, fiind prevăzut cu cili la formele libere Clasa Turbellaria sau cu o cuticulă la formele platyhelminthes platyzoa din celelalte clase și care împreună cu musculatura derivată din mezoderm formează 'teaca musculo-cutanee' În general, la formele libere, tegumentul prezintă o rețea bogată de glande platyhelminthes platyzoa care apar pe tot corpul de pastile de vierme p. La formele parazite există diverse formațiuni derivate din cuticulă și care servesc pentru fixarea parazitului de gazda sa spini, cârlige, solzi etc.

În cazul formelor libere formațiunile cuticulare reprezintă armături ale aparatului copulator.

fetele de vaccinare împotriva papilomului uman papilloma virus vaccino per ragazzi

Sistemul nervos-este prezent sub teaca musculo-cutană. Formele de tip primitiv Acoela prezintă un sistem nervos alcătuit dintr-un plex subcutanat și o comasare de elemente nervoase alcătuind un creier rudimentar. La formele mai evoluate elementele ce formează plexul se condensează și ele rezultând 3 până la 6 perechi de cordoane care se unesc între ele prin comisuri. Organele de simț sunt mai bine dezvoltate la formele libere tangoreceptori, statociști, oceli, fosete ciliate etc.

Formele parazite au doar celule receptoare și chemoreceptoare. Aparatul digestiv-nu apare la toate speciile. Are un singur orificiu orificiul bucal apoi faringele cu structură variată și la sfârșit intestinul care poate avea o ramificație simplă sau poate fi închis în "fund de sac". Anusul lipsește. Tubul digestiv nu este platyhelminthes platyzoa la Clasa Cestoda și familia Fecampiidae platheminți paraziți ai clasei Turbellaria. Aparatul excretor-corespunde tipului protonefridian.

Canaliculele excretoare se continuă cu un canal excretor longitudinal. Ele se pot deschide la exterior independent sau se pot uni într-un trunchi excretor. Segmentul tubular al celulei cu flamură vibratilă are o structură similară cu gulerașul citoplasmatic al choanocitelor de la spongieri. Aparatul genital-majoritatea speciilor de plathelminți sunt hermafrodite o excepție notabilă de la această regulă fiind genul Schistosoma, aparținând clasei Trematoda și care pot provoca boli grave la om.

Gonada femelă este împărțită in 2 segmente: segmentul vitelogen care indeplinește funcția de producere a celulelor viteline și segmentul germigen care produce ovule.

La speciile cu intestin prezent glandele vitelogene merg în paralel cu traiectul acestuia, astfel facilitându-se absorbția substanțelor nutritive. La clasa Cestoda, glandele vitelogene sunt situate sub tegument. La aparatul genital femel este anexată o bursă copulatoare sau platyhelminthes platyzoa, un uter pentru acumlarea ouălor, un receptacul seminal precum și o serie de glande anexe.

În platyhelminthes platyzoa cazuri se diferențiază și un penis. Orificiile genitale se deschid la unele specii separat iar la altele se unesc într-un por comun. Reproducerea și dezvoltarea platheminților-fecundarea este internă și încrucișată având loc prin platyhelminthes platyzoa sau depunerea spermatoforului la suprafața corpului.

Inovace studia molekulární a buněčné biologie

La speciile cu gonadă femelă unitară ouăle sunt de tip ectolecit. La unele turbelariate marine larva amintește de larva trocoforă, prezentă la grupul spiraliilor Filum Annelida, Filum Mollusca, Filum Nemertini.

Speciile parazite au cicluri evolutive mult mai complexe în care apar mai multe generații și la un număr mare de specii și schimb de gazde. Clasa Turbellaria cu foarte puține excepții prezintă forme adaptate la viața liberă. Celelalte clase cuprind în platyhelminthes platyzoa forme parazite.

De obicei, gazda definitivă este un vertebrat, gazda papiloma ductal tratamento poate fi atât un nevertebrat cât și un vertebrat.

Platyhelminthes

Cuticula formelor parazite prezintă o rezistență crescută la enzimele digestive ale gazdei dar dacă în ea apar fisuri, parazitul nu se platyhelminthes platyzoa poate apăra împotriva atacului enzimatic al gazdei. Rprezentant al clase Turbellaria Pseudoceros dimidiatus Încrengătura Platelminte platyhelminthes platyzoa peste 20 de specii de viermi, dintre care unii sunt liberi, trăind în toate mediile acvatice și pe uscat, dar cei mai mulți sunt paraziți la animale și la om.

definition - Nemathelminthes

Ea se împarte în următoarele 4 clase: Clasa Turbelariate Turbellaria : platyhelminthes platyzoa libere, prevăzute cu cili vibratili pe toată suprafața corpului.

Clasa Trematode Trematoda : platelminte parazite, cu corpul neciliat, în general scurt, ca o frunză, format dintr-o singură bucată, prevăzut cu organe de fixare, ventuze și cârlige.

Clasa Platyhelminthes platyzoa sau cestode CestodaCestoidea : forme parazite, cu corpul constituit în general din mai multe bucăți numite proglote, dispuse liniar sub formă de panglică. Una dintre extremități, numită scolex, este diferențiată prin adaptare la fixare, prezentând platyhelminthes platyzoa și cârlige.

Clasa Monogene Monogenea : trematode ectoparazite, fără schimbare de gazdă, deci monoxene, cu ciclul de dezvoltare de asemenea simplu, fără alternanță de generații. Trăiesc mai ales pe pești, dar se întîlnesc și la broaște și reptile, în cavități ca vezicula urinară, platyhelminthes platyzoa etc.

  • Definiia biologic a cuvntului se refer la toi membrii regnului animalia, inclusiv omul.
  • Acoela vs platyhelminthes.
  • Regnul Animalia - Acoela vs platyhelminthes Regnul Animal Limba Romana Acoela vs platyhelminthes, Ca adulți pentru a elimina viermii Regnul Animal Limba Romana Regnul Animal Limba Romana - Platyhelminthes platyzoa Platyhelminthes platyzoa, Fibroepithelial papilloma other term Regnul Animalia Platyhelminthes platyzoa, Inovace studia molekulární a buněčné biologie - PDF Free Download Platyhelminthes platyzoa Caracteristici[ modificare papilom pe interiorul pleoapei sursă ] Animalele au mai multe trăsături ce le diferențiază de alte viețuitoare.
  • Diagnostic condilomat
  • Nemathelminthes : definition of Nemathelminthes and synonyms of Nemathelminthes (Romanian)

Unele trăiesc pe mamifere acvatice, mai rar pe crustacee și cefalopode.