Frunza de varză pentru negi

Negi aciculare. Meniu de navigare

Conținutul

  medicamente vierme pentru copii de 1 an

  Răspândire[ modificare modificare sursă ] Specia crește în întreg lanțul carpatic la — m, adesea în tufărișuri și pâlcuri, în poieni, pășuni, rariști, putând crește pe solurile cele mai sărace. Bacău, Neamț, Vrancea, SuceavaOltenia jud. Gorj, Vâlcea.

  papilloma virus per l uomo

  Partea utilizată. Recoltare[ modificare modificare sursă ] Se utilizează pseudobacele Fructus Juniperi în lunile octombrie - decembrie, putându-se prelungi până în primăvară. Negi aciculare recoltează prin lovirea sau scuturarea ușoară a ramurilor, pentru a nu se desprinde și pseudobacele verzi.

  negii mâncărime

  Tratamente pe baza de ienupăr[ modificare modificare sursă ] Ienupărul Juniperus communis - L. Fructele de ienupăr constituie și ele un remediu natural negi aciculare anemie, lipsa poftei de mâncare, artroza, asigurând o funcționare optimă a organismului. Pulberea rezultată din mărunțirea fructelor de ienupăr este foarte eficientă în tratarea obezității, viermilor intestinali, oboselii, arteriosclerozei.

  smoothie de slabit retete

  Ceaiul preparat din fructe de ienupăr calmează tulburările digestive și balonările. Important de menționat este că fructele de ienupăr nu trebuie consumate de femeile însărcinate și de persoanele cu leziuni ale căilor urinare.

  que significa papiloma intraductal

  Negi aciculare alt remediu natural oferit de ienupăr îl reprezintă tinctura de ienupăr eficientă în vindecarea afecțiunilor urinale, gripei, bronșitei, colitei de fermentație. Confuzii[ modificare modificare sursă ] Se pot produce cu pseudobacele de Juniperus sabina L. Deosebiri: pseudobacele au o negi aciculare în formă de stea cu 3 colțuri la Juniperus sbina cu 4 colțuride regulă cu 3 semințe la Juniperus sbina numai semințe ; frunzele sunt aciculare, pungente, dispuse în verticile de câte 3 la Juniperus sbina sub formă de solzi imbricați.

  helminthosporium velutinum