Caz de malarie la Iași / Ce este malaria și cum se transmite

Malarie plasmodică, Mai poti gasi informatii si aici

Conținutul

  malarie plasmodică

  Definiție și simptome[ modificare modificare sursă ] Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțar la oameni și animale, cauzată de protozoare parazitare un tip de microorganism unicelular de tipul Plasmodium.

  În cazuri grave, aceasta poate cauza piele îngălbenităconvulsii, comă sau deces.

  malarie plasmodică

  La acele persoane care nu au fost tratate în mod corespunzător, boala poate recidiva câteva luni mai târziu. Această rezistență malarie plasmodică dispare după câteva luni și până la câțiva ani, dacă nu există o expunere continuă la malarie.

  malarie plasmodică

  Prin această înțepătură, paraziții din saliva țânțarului sunt introduși în sânge. Există cinci specii de Plasmodium care pot infecta cu malarie și aceasta poate fi răspândită de către oameni.

  malarie plasmodică

  În ciuda nevoii, nu există niciun vaccin eficient, deși eforturile de a crea unul sunt în desfășurare. Boala a dezvoltat o rezistență la câteva medicamente antimalarice; de exemplu, P.

  Organizația Mondială a Sănătății estimează că, în anulcazurile de malarie s-au ridicat la un număr de malarie plasmodică. Se estimează că, în acel an, boala ar fi cauzat decesul a între Diferite categorii ale cașexiei provocate de malarie.

  malarie plasmodică

  Edeme cauzate de protozorul parazit. Timbru din Mexic ce prezintă țânțarul Anopheles.

  Malarie Malarie boala parazitara provocata de infestarea cu hematozoare organisme unicelulare, un tip particular de protozoare din genul Plasmodium.