Alte articole din acest numar

Iarba lipitoare. DRAGAICA, SANZIENELE (Galium) - Plante Plante Medicinale

Soră cu vinariţa, drăgaica, sânzienele şi cu încă de plante din familia Rubia­ceae, este botezată în popor iarba-lipitoare, aspri­şoară.

DRAGAICA, SANZIENELE (Galium)

În Rusia, se mai numeşte şi pierde-vară, deoarece nu se ridică de pe pământ, decât cu ajutorul unor vecini cu tulpini mai groase, ca pelinul şi brus­turele. În câmp, se caţără adesea pe spicele cerealelor, culcându-le la pământ, fapt pentru iarba lipitoare devine duş­manul agricultorilor.

În schimb, vindecătorii din popor şi fitoterapeuţii cu experienţă o con­sideră o plantă vin­decătoare de forţă, pentru cei ce au nevoie de întărirea imunităţii sau ameliorarea proble­melor legate de afec­ţiunile sistemului respirator.

rectal cancer xeloda radiation cancerul gatului simptome

E benefică în boli de rinichi şi prostată. Regenerează ficatul în hepatită şi ciroză. În Antichitate, doc­torii o recomandau pe post de afro­diziac puternic. Extern, Lipicioasa a fost baza reţetelor populare pentru cazuri de psoriazis, eczeme, diferite procese inflamatorii, acnee, dar şi tăieturi, zgârieturi, înţepături de in­secte.

vierme deschis tratamentul helmintiazei în timpul sarcinii

Dar gloria plantei rezidă în ca­pa­citatea ei de a stopa şi vindeca bo­lile canceroase. Tratamente cu Lipicioasă Ceai pentru eliminarea toxinelor 1.

consecuencias virus papiloma nitazoxanida elimina oxiuros

Din plantă verde. O lingură de plantă tocată se infuzează 10 minute în ml de apă clocotită. Se stre­coară şi se bea în reprize, în tim­pul zilei. Din plantă uscată. Două linguriţe de plantă tânără, culeasă înainte de înflorire, se sfărâmă şi se infuzează timp de 24 iarba lipitoare ore în ml de apă rece. Se bea cu înghiţituri mici, în timpul zilei, între mese.

Ateroscleroză Se infuzează 2 linguriţe de plantă uscată în ml apă clocotită, timp de ore. Se beau câte ml, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Infertilitate feminină Dacă problema este legată de prezenţa unui mi­croadenom hipofizar, în paralel cu alte tratamente se consumă infuzie din următoarele plante: se amestecă câte o lingură de Lipicioasă, sunătoare, lucernă, şte­vie dulce, fructe de păducel, măceş şi o linguriţă de lemn-dulce rădăcină.

O lingură de amestec se opă­reşte cu un pahar de apă clocotită, se aduce până la fierbere şi se ţine pe un foc foarte mic, 15 minute, cu vasul acoperit. Se infuzează în termos 30 de minute. Se beau câte 50 ml, de 4 ori pe zi, timp de 5 săp­tămâni. Hepatite Se amestecă câte o lingură de Lipicioasă, vinariţă, mierea-ursului, trifoişte-de-baltă, rotunjioară şi 2 linguri rădăcină de iarbă-mare şi câte o linguriţă de vetrice, rădăcină de obligeană, coada-calului.

Rădăcina de obligeană se sfărâmă şi se ţine în apă rece ore, apoi apa se aruncă, iar ră­dăcina se amestecă cu restul plantelor. Se opă­resc 2 linguri de amestec cu ml de apă, se aduce lichidul până la fierbere, se ţine 5 minute pe un foc mic şi se infuzează în termos iarba lipitoare oră. Se strecoară prin presare. Se beau câte 50 ml, de 4 ori pe zi, sau 70 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 înainte iarba lipitoare masă.

O cură durează 1,5 luni. Se repetă după o pauză de 14 zile.

Ceaiul de drăgaică detoxifiază rinichii și ficatul

Se ţine obli­ga­toriu dieta recomandată de medicul spe­cialist. Epilepsie Se face un amestec din iarba lipitoare egale de flori de Lipicioasă, frunze şi flori de talpa-gâştei şi de ochiul-boului, toate tăiate mărunt şi amestecate uniform. O lingură plină de amestec se infuzează în ml de apă clocotită, după care se ţine în termos, timp de ore. Se beau câte ml, de 3 ori pe zi, între mese. Efectul creşte dacă în infuzie se adaugă câte linguriţe de suc proaspăt stors din aceleaşi plante. Cistită, anurie renală Se consumă câte o linguriţă de pulbere din plantă uscată, de 3 ori pe zi, cu puţin ceai din codiţe sau crenguţe de vişin.

Rezultatul se simte în două zile, dar trebuie să faceţi o cură de cel puţin zile. Artrită Într-un borcan de 1 litru se pune un pahar de plantă tocată mărunt, peste care se toarnă ţuică până la gură. Se lasă la macerat, în întuneric, în vasul închis iarba lipitoare, vreme de săptămâni. Se freacă articulaţiile bol­nave de ori pe zi.

  1. Negi prin muie
  2. Atinge o inaltime de centimetri, are radacina frunzelor verticilata asezata in jurul unei axe la acelasi niveL si umbele alb-verzui pedunculate.
  3. Enterobiasis symptoms
  4. Oxyuris vermicularis lecenje
  5. Ce înseamnă eliminarea viermilor
  6. Hobby-uri si Pasiuni Ceaiul de drăgaică detoxifiază rinichii și ficatul Drăgaica Galium verumsupranumită și Floarea-Sfântului Ion, sânziană sau smântânică, ajunge la cm înălțime și are flori galben-aurii, cu o puternică mireasmă de miere.

Iarba lipitoare trofic, arsuri, răni Din planta uscată se prepară o pulbere în râşniţa de cafea. Se expune la soare, la ora 12, sau la razele ultra­violete, pentru de minute.

Apoi pulberea se aşează între două straturi de tifon şi se acoperă locul afectat. După înlăturarea plantei, locul se spală cu ceai de Lipicioasă sau din pelin. În terapia populară, Lipicioasa este reco­mandată în caz de cancer uterin, cutanat, omul de vierme prostată şi la stomac, cu metastaze în ficat. Efectul terapeutic poate să iarba lipitoare considerabil dacă infuziile sau decoctul se combină cu administrarea sucului proaspăt stors sau congelat, iarba lipitoare iarba lipitoare de iarnă.

Reţeta de bază pentru toate tipurile de cancer prevede prepa­rarea infuziei dintr-o lingură de plan­tă şi ml de apă clocotită, care se ţine în termos 4 ore, se strecoară iarba lipitoare se bea în reprize, cald, cu 15 minute înainte de masă.

Flagrant 31 08 2020

În funcţie de loca­lizarea tumorilor, iarba lipitoare reţetă se adaugă şi alte plante care ajută la rezolvarea problemelor în fiecare caz concret. Cancer cutanat Se amestecă câte un pahar de Lipicioasă, frunze de mesteacăn, salvie şi flori iarba lipitoare gălbenele.

Se infu­zează 2 linguri iarba lipitoare amestec în ml de apă ca în reţeta de bază. Se beau câte ml, de 4 ori pe zi, iar în infuzia rămasă se adaugă un pahar de suc stors din iarbă de Lipicioasă cu iarba lipitoare şi cu rădă­cină şi se foloseşte pentru aplicarea de comprese pe locul afectat.

Se poate aplica pe rană şi iarbă tocată proaspătă, pentru ore, iar după înlăturarea ei, locul cu pricina se spală cu infuzia rămasă. Cancerul limbii Câte o linguriţă cu vârf de Lipicioasă, dentiţă sau flori de vetrice şi 10 cuişoare condiment se pun în ml apă rece, se aduc până la punctul de fierbere, se stinge focul şi se infuzează 30 de minute.

Se clăteşte gura de ori pe zi, apoi se mestecă câteva minute o bucăţică iarba lipitoare, cât un bob de mazăre, de rădăcină de leuş­tean.

Lipicioasă

Cancer uterin, endometrită, eroziune a colului uterin Se spală bine şi se toacă mărunt câteva ră­dăcini de Lipicioasă. Se iau două linguri şi se iarba lipitoare cu o lingură de frunze şi flori de rostopască şi o lingură de pelin. Se fierb într-un litru de apă timp de 10 minute după începerea clocotirii. Se lasă vasul acoperit 30 de minute, apoi se strecoară lichidul. În iarba lipitoare se adaugă o linguriţă de tinctură de rădăcină de bujor Peonia anomalapentru reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei şi eficientizarea trata­mentului.

În loc de bujor, se poate adăuga o lingură de tinctură din muguri de plop negru.

lipitoare definitie

Pentru obţinerea tincturilor, se umple pe jumătate o sticlă cu gâtul larg şi se completează cu ţuică de 40 de grade. Se mace­rează la întuneric de zile. Seara se fac spălături vaginale.

papilom aproape de îndepărtarea ochilor după îndepărtarea edemului condilomului

Cancer mamar Se bea infuzie din reţeta de bază. În plus, se poate consuma, de 4 ori pe zi, şi câte o linguriţă de amestec din pulbere în părţi egale de frunze sau flori de Lipicioasă şi seminţe de pelin, luate cu iarba lipitoare ceai din rădăcină de pătrunjel.

Precauţii şi contraindicaţii Datorită conţinutului mare de tanin, Lipicioasa are acţiune astringentă, de aceea se face câte o pauză, după fiecare iarba lipitoare zile de administrare.

Pe de altă parte, efectul ei iarba lipitoare poate să afecteze starea bolnavilor de diabet, care urinează des şi abundent. Persoanele hipertensive trebuie să-şi verifice regulat parametrii fiziologici, deoarece tensiunea poate să crească brusc. Ca toate plantele ce opresc hemoragia, Lipicioasa creşte nivelul de coagulare a sângelui, de aceea, după curele lungi, pot apărea probleme cu circulaţia. Pentru evitarea iarba lipitoare, se face alternativ câte o cură cu pre­parate din castane sau din salcie.

Bolnavii cu dife­rite forme de cancer trebuie să-şi urmărească nivelul de leucocite şi hpv virus kinderwunsch întrerupă cura când valorile scad anor­mal şi să repete administrarea, în funcţie de ana­lize. Lipicioasa este considerată o plantă relativ toxică, de aceea nu se depăşesc dozele recomandate şi nu li se prescrie femeilor însărcinate şi copiilor.

vitamine și condiloame plante dépolluante wc