Trufele: Cele mai scumpe ciuperci din lume care pot fi găsite doar de câini și de porci

Ciuperci trufe

Trufe în România[ modificare modificare sursă ] Principalele soiuri de trufe identificate pe teritoriul României sunt: Tuber magnatum, T. Are o culoare care imită marmuraun ciuperci trufe foarte puternic și poate ajunge la o greutate de g. Se găsește uneori și la suprafața pământului. Perioada optimă de recoltare este iunie-octombrie.

ciuperci trufe

Terfezia terfezioides [ modificare modificare sursă ] Este numită și trufa pescărească, apare în straturile de nisip depuse de Dunăre pe lângă salcâmul alb. Variază între mărimea unei nuci și a unui măr, cu formă neregulată, globulară, suprafață netedă, uneori crăpată.

Culoarea inițială albă se transformă în galben ocru la maturitate. Are un miros puternic de camembert. Este întâlnită în special în țările din nordul Africiicum ar fi AlgeriaTunisiaMaroc.

ciuperci trufe

Trufa de nisip este o specie asemănătoare trufelor, nu face parte din familia Tuber ci aparține genului Terfezia. În trecut, la găsirea lor se ciuperci trufe porcii.

ciuperci trufe

Datorită faptului că aceștia mâncau trufele, s-a trecut la folosirea câinilor special dresați, toate trufele ajungând, astfel, în coșul culegătorului și ciuperci trufe meniul diverselor restaurante de lux.

În prezent, în majoritatea țărilor europene trufele sunt căutate cu câini special dresați.

ciuperci trufe

Lagotto Romagnoloeste singura rasă de câini recunoscută pentru calitățile olfactive deosebite, care-i permit identificarea locurilor unde cresc trufele.

Fiecare dintre cele două metode - câinii și porcii - are deopotrivă avantaje și dezavantaje tipice.

Trufe si Ciuperci

O altă metodă de căutare a trufelor este urmărirea atentă a comportamentului unor specii de muștedintre care cea mai răspândită este Suillia gigantea. Este o muscă de dimensiuni mari, are o mișcare greoaie și ciuperci trufe zbor imperfect. Apare, de obicei, în jurul trufelor sau în locurile unde se găsesc trufele. Puieți de stejar micorizați Culturile de trufe se realizează prin plantarea unor puieți inoculați la rădăcină cu spori de trufă.

Depozitarea trufelor Despre trufe Denumirea de trufă vine din cuvântul latin tuber, care înseamnă cocoloș. Pe vremuri, se considera că trufele au puteri magice și erau folosite ca afrodiziac și medicament.

Ludovic al XIV-lea al Franței a fost primul care a comandat prima cercetare dedicată cultivării trufelor. Experimentele cu puieți micorizați au avut loc mai întâi în Europa, apoi s-au răspândit și în alte zone ale lumii.

Speciile de arbori care pot fi inseminate cu spori de trufă sunt variate. Cele mai recomandate sunt stejarul, carpenul, pinul, alunul. La începutul secolului XX, truficultura franceză s-a dezvoltat, volumul recoltat anual fiind de tone. Cele două războaie mondiale au dus însă la scăderea drastică a producției.

Trufele – ce sunt, cum pot fi folosite în rețete. Cum să le depozitezi

În a început să recolteze trufe asemănătoare calitativ cu cele recoltate natural înFranța. Cea mai mare plantație de trufe se află în Spania, la Navelenoîn provincia Soria.

Share Trufele: Cele mai scumpe ciuperci din lume care pot fi găsite doar de câini și de porci Unii au avut ocazia să le încerce, iar alții nici măcar nu știu de existența lor.

Sunt plantați acolo, pe o suprafață de de hectare de teren, Pe plan mondial, cererea de trufe este în continuă creștere, în timp ce oferta scade, datorită recoltării ce aduce rezultate variabile. Din acest motiv, cercetătorii francezi sunt în căutarea unor metode de clonare a trufelor negre.

Posted on July 29, by trufe si ciuperci Trufa este o ciupercă subterană care face parte din familia Tuberaceae, genul Tuber. Trufele iau naştere în urma unui proces natural între rădăcinile unor arbori şi miceliul unor ciuperci cu care formează prin simbioză organe specifice cunoscute sub numele de micoriză. Prin intermediul acestor micorize, are loc schimbul de elemente nutritive dintre arbore şi ciupercă.

Exploatarea trufei se dezvoltă și în România unde au fost făcute câteva invesții în culturi de trufe, această activitate devenind în timp o afacere tot mai profitabilă. În anulprețul trufelor negre era de de euro pentru un kilogram.

Trufe Negre de pădure

Festivaluri cu trufe[ modificare modificare sursă ] Toamna este sezonul pentru festivalurile locale cu trufe în diferite regiuni din Italia, Franța și Spania. Iată câteva dintre acestea: [20] San Miniato Toscanaprovincia Florența - cel mai faimos târg de trufe din Toscana; este ciuperci ciuperci trufe în primele trei week-end din luna noiembrie.

Aqualagna Marchesprovincia Pesaro - târgul național de trufe albe are loc aici în ultima duminică a lunii octombrie și primele trei duminici a lunii noiembrie Helmintox soigne quoi Piemontprovincia Cuneo - festivitatea ciuperci trufe pe tot parcursul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie Carpentras Vaucluseregiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur — cel mai vechi târg de trufe din Europa, din ; fiecare vineri, noiembrie-martie Richerenches Vaucluse, regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur - din noiembrie până în martie, în fiecare sâmbătă; este cel mai mare târg de trufe din Europa La Feria Internacional de la Trufa Sarrionprovincia Teruel - este considerat cel mai important târg din Spania, numit și capitala spaniolă a trufei negre de iarnă.

Kirk, Paul F. Cannon, David W. Minter, J.