Carcinomul nazofaringian

Cancerul nazofaringian, Cancerul rinofaringian

Tratamentul cancerului nazofaringean Cancerul de nazofaringe este cancerul nazofaringian cancer rar, ce se diferențiază de celelalte tipuri de cancere ale capului și gâtului prin epidemiologie, manifestări clinice cancerul nazofaringian modalități de tratament.

Cel mai frecvent tip de tumoră malignă nazofaringiană este carcinomul nazofaringian, dar sunt întâlnite cancerul nazofaringian alte tipuri.

Anatomic, nazofaringele rinofaringele, epifaringele este delimitat anterior de coanele posterioare prin intermediul cărora faringele comunică cu fosele nazale, superior este delimitat de baza craniului, lateral se găsesc orificiile trompelor lui Eustache, iar inferior, nazofaringele comunică cu orofaringele, de care este separat în timpul deglutiției prin ridicarea vălului palatin.

În Europa și în Statele Unite ale Americii, carcinomul nazofaringian apare sporadic, incidența acestuia este cuprinsă între 0,5 și 2 la Există regiuni geografice în care carcinomul nazofaringian survine endemic. Aceste regiuni includ sudul Chinei, bazinul mediteranean și sud-estul Asiei. În aceste regiuni incidența carcinomului nazofaringian poate ajunge la 25 din Cancerul nazofaringean apare la toate grupele de vârstă, dar cel mai frecvent se întâlnește în a 5-a și a 6-a decadă de viață.

Carcinomul nazofaringian Carcinomul nazofaringian este o tumoră malignă în nazofaringe, cancerul nazofaringian pasaj care face legătura între partea din spate a nasului şi gâtul. Carcinomul nazofaringian este o boală rară în care tumora malignă se dezvoltă în nazofaringe. Acest tip de cancer apare de obicei la persoanele între 50 și 60 de ani, este mai frecventă la chinezi. Simptome Simptomele carcinom nazofaringian apar atunci cand tumora se extinde la ganglionii limfatici, atunci când apare o umflătură nedureroasă la nivelul gâtului.

În etiologia cancerului nazofaringean sunt incluse infecția cu virusul Epstein-Barr, factori genetici și factori de mediu. Primoinfecția cu virusul Epstein-Barr se caracterizează printr-o simptomatologie ușoară sau moderată la copii, iar la adolescenți și la adulți determină apariția mononucleozei infecțioase.

hpv behandlung fur manner virus hpv lesiones

La pacienții cu carcinom nazofaringian se constată o creștere a titrului anticorpilor IgA anti-virus Epstein-Barr, iar în celulele tumorale s-a detectat prezența ADN-ului virusului Epstein-Barr, ceea ce certifică legătura dintre infecția cu virusul Epstein-Barr și apariția cancerului nazofaringian. Totuși, nu toate persoanele infectate cu virus Epstain-Barr dezvoltă cancer nazofaringian. Factorii cancerul nazofaringian mediu ce se asociază cu cancerul de nazofaringe sunt reprezentați de consumul de alcool, fumat, riscul crescând odată cu cantitatea și numărul de ani în care are loc consumul de alcool sau fumatul, iar conservarea peștelui prin sare a fost stabilit de către Agenția Internațională pentru Cancerul nazofaringian nazofaringian în Cancer drept un carcinogen de tipul I.

Aportul scăzut de fructe și legume se corelează cu o creștere a incidenței cancerului de nazofaringe. Descendeții de origine chineză ce au migrat în țările vestice prezintă un risc puțin mai scăzut decât al membrilor familiilor lor, dar acest risc este de 10 până la 20 de ori mai mare decât al populației în locurile în care aceștia au emigrat.

Există însă și alte cancerul nazofaringian mai rare precum: limfom nazofaringean, rabdomiosarcom, melanom malignneuroblastom olfactiv. Carcinomul nazofaringean cuprinde două subtipuri: carcinom scuamocelular nekeratinizat și Subtipul nekeratinizat se împarte în carcinom nediferențiat și carcinom diferențiat.

Carcinomul scuamocelular nekeratinizat nediferențiat reprezintă cel mai frecvent tip de cancer nazofaringean, procentele variind în cazul diferitelor populații. Microscopic, celulele tumorale au formă ovalară, cu nuclei hipercromatici și nucleoli proeminenți.

Carcinomul scuamocelular nekeraterizat diferențiat se aseamană din punct de vedere microscopic cu carcinomul nekeratinizat nediferențiat, cu excepția că celulele sunt dispuse în straturi, având un aranjament plexiform, asemănător cu cel al celulelor din carcinomul tranzițional de la nivelul tractului urinar.

Microscopic, acest tip histopatologic se caracterizează prin prezența unui epiteliu keratinizat care poate include și cancerul nazofaringian perlelor keratozice și o stromă desmoplazică. Prognosticul acestui tip de carcinom este mai prost decât în cazul carcinomului scuamocelular nekeratinizat. Limfomul nazofaringean poate fi dificil de diferențiat de carcinomul nazofaringean, diferențierea fiind făcută prin metode imunohistochimice. Rabdomiosarcomul este o tumoră ce apare mai frecvent în cazul copiilor, imunohistochimic fiind pozitiv pentru desmină și mioglobină.

Carcinomul nazofaringian

Melanomul malign se întâlnește rareori la nivelul nazofaringelui. Neuroblastomul olfactiv este o tumoră malignă cu origine neuroendocrină cu localizată la nivelul mucoasei olfactorii.

Există însă unele semne și simptome ce pot duce la diagnosticul mai precoce al afecțiunii.

pași pentru tratarea helmintiazei mâncărime arsură negi

Epistaxisul sângerările nazaleobstrucția nazală, otită medie recurentă, pot fi întâlnite în tumori maligne nazofaringiene. Uneori creșterea tumorală este insesizabilă, putând invada baza craniului și nervii cranieni sau orofaringele.

Invazia nervilor cranieni se caracterizează prin paralizia nervilor cranieni.

remedii papiloma pret reason for hpv vaccine

Alte manifestări ale cancerului nazofaringean sunt pierderea auzului, cel mai frecvent doar pentru o singură ureche, sau tinitus. Extinderea pe cale limfatică se caracterizează prin adenopatii cervicale bilaterale, uneori adenopatiile pot reprezenta primul semn al cancerului nazofaringean.

Adenopatia în acest caz este dură și nedureroasă. Manifestările sistemice apar ca urmare a prezenței metastazelor sau a sindroamelor paraneoplazice. Metastazele se localizează cel mai frecvent la nivelul plămânilor, oaselor sau ficatului unde pot determina simptomatologie hpv virus zene. Prin intermediul rinoscopiei posterioare pot fi observate tumorile nazofaringelui și pot fi prelevate biopsii ce vor fi analizate de către medicul anatomopatolog; determinarea titrului anticorpilor IgA anti virus Epstein-Barr se corelează cu dimensiunile tumorii și răspunsul tumorii la tratament: titrul lor cancerul nazofaringian pe măsură ce tumora involuează sub tratament, cancerul nazofaringian în caz de recidivă tumorală, titrul anticorpilor IgA crește; tomografia computerizată cu contrast CT este folosită pentru diagnosticul paraclinic al tumorii și extensia la nivelul nodulilor limfatici regionali.

De asemenea, prin tomografie computerizată pot fi diagnosticate și metastazele pulmonare sau hepatice; imagistica prin rezonanță magnetică IRM reprezintă o tehnică superioară tomografiei computerizate deoarece această tehnică are o sensibilitate mai mare în ceea ce privește detectarea tumorilor țesuturilor moi și al extensiei acestora la nivelul bazei craniului și la nivel intracranian; tomografia cu emisie de pozitroni PET-CT se folosește pentru diagnosticarea metastazelor.

Cancer nazofaringian

Radioterapia folosește fascicule de mare putere de raze X sau de protoni hpv infection către tumoră pentru a distruge celulele maligne. Există mai multe tipuri de radioterapie: radioterapie externă, brahiterapia radioterapie internăși radioterapia sistemică cu radioizotopi. În cancerul nazofaringean se folosește radioterapia externă. Chimioterapia poate fi folosită în asociere cu radioterapia.

Cancer nazofaringian Cancer nazofaringian Cancerul nazofaringian este un tip rar de cancer care afectează partea gâtului care leagă spatele nasului cu spatele gurii faringe. În Marea Britanie, aproximativ de persoane sunt diagnosticate cu cancer nazofaringian în fiecare an. Cancerul nazofaringian nu trebuie confundat cu alte tipuri de cancer care afectează și gâtul, cum ar fi cancerul cancerul nazofaringian și cancerul esofagian. De asemenea, multe persoane cu cancer nazofaringian nu au niciun simptom până când cancerul nu ajunge la un stadiu avansat. Simptomele cancerului nazofaringian pot include: o forfota in gat pierderea auzului de obicei numai în 1 ureche tinitus sunete auzitoare care provin din interiorul corpului, mai degrabă decât dintr-o sursă exterioară un nas blocat sau îndesat epistaxisul Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă prezentați simptome îngrijorătoare, în special dacă nu se îmbunătățesc după câteva săptămâni.

În acest sens s-a constatat că cisplatinul și 5-fluorouracilul cancerul nazofaringian dus la obținerea celor mai bune rezultate în asociere cu radioterapia. În anulun anticorp monoclonal, nivolumab, a fost aprobat pentru folosirea în tratamentul cancerul nazofaringian nazofaringean. Receptorul PD-1 este un factor negativ de reglare a activității limfocitelor T, fiind implicat în controlul răspunsului imun cancerul nazofaringian de limfocitele T.

Receptorul factorului de creștere epidermală EGFR este exprimat în abundență de celulele tumorale maligne. În aceste tumori, asocierea unui anticorp monoclonal, cetuximab, cu carboplatin, a dus o îmbunătățire a răspunsului terapeutic la pacienții la care nu se obținuseră un răspuns favorabil în urma monoterapiei cu carboplatin.

Tratamentul chirurgical este rar folosit în tratamentul cancerului de nazofaringe. Majoritatea tumorilor maligne ale nazofaringelui sunt nerezecabile.

Totuși, tratamentul chirurgical poate fi indicat în cazul unor recidive tumorale sau pentru rezecția adenopatiilor. Nasopharyngeal Cancer. Thompson LDR.

Update on Nasopharyngeal Carcinoma. Head Neck Pathol. Nasopharyngeal cancer. Nasopharyngeal carcinoma.

  • Negi confluente
  • Tinitus - sunete constante care par a veni din interiorul organismului; Infectii frecvente ale urechilor; Pierderea auzului - mai des la nivelul unei singure urechi Toate aceste manifestari clinice au o probabilitate mai mare sa semnifice afectiuni moderate ca grad de afectare.
  • Sirop naturist giardia
  • Я не помешал.
  • Cancerul nazofaringian: semne, diagnostic, tratament| apois.ro
  • Но землянин ли я?.
  • Cancer de nazofaringe

Lee, Cancerul nazofaringian. Current management of nasopharyngeal cancer. In Seminars in radiation oncology Vol. WB Saunders.

anticorpi împotriva helixului rotund tratamentul simptomelor mai largi

The battle against nasopharyngeal cancer. Radiotherapy and Oncology, 3 Ali, H. Chan, A. Vokes, E. The Lancet, Putti, T.