Cancerul bacterian al viței de vie

Cancerul bacterian, Ce nu stiati despre banalul mar – Cancerul bacterian a fost semnalat inca din 1928

Conținutul

  Agrobacterium vitis Cancerul bacterian al viței de vie Cancerul bacterian al viței de vie sau Ariceala Agrobacterium vitis este o boală bacteriozăce provoacă daune însemnate plantelor de viță de vie mai ales în zonele cu ierni aspre temperaturi sub °C.

  Ai auzit de cancerul copacilor?

  După scoaterea plantelor bolnave Agrobacterium vitis cancerul bacterian supraviețuiește încă 2 ani în sol prin intermediul resturilor de rădăcini rămase.

  Transmiterea bacteriei se poate face prin sol infectat, apa ce atinge solul infectat, unelte și mașini infectate — utilizate în viticultură. Bacteria infectează plantele de viță de vie prin rănirile produse cu ocazia fasonării materialului de plantat, a tăierilor, a lucrărilor, etc.

  Rănirea plantelor și înghețul sunt principalii factori ce determină apariția cancerului la plantele de viță de vie. La plantele infectate, bacteria poate fi detectată primăvara în seva apărută cu ocazia tăierilor plânsul viței de viechiar dacă pe acestea nu cancerul bacterian apărut încă semne vizibile de cancer sau ariceală.

  Există posibilitatea ca plantele infectate să nu manifeste simptome vizibile timp de mai mulți ani, iar simptomele vizibile apar de obicei atunci când plantele de vița de vie sunt rănite sau afectate de îngheț.

  hpv virus warts on elbow

  Boala afectează rădăcinile, zona coletului, tulpina, brațele și coardele multianuale ale viței de vie. Cancerele se formează adesea în zona punctului de altoire deasupra solului sau pe tulpină. Tumorile formate în zona punctului de altoire pot fi mari cmsferice, îmbracă zona de jur împrejur.

  viermi copii tratament medicamente

  Tumorile formate longitudinal pe tulpină apar sub forma unor protuberante, iar pe zona afectată coaja se exfoliază ușor. Vițele de vie afectate de cancerul bacterian sunt adesea debile datorită cancerul bacterian tumorilor seva circulă deficitar în plantă iar coardele acestora nu se maturează suficient devin sensibile la îngheț.

  tratament negi cu otet

  În situația când tumorile înconjoară de jur-împrejur tulpina, poate să apară chiar moartea vițelor întrucât seva nu mai circulă. Căutare produs.

  hpv bumps cream