Meniu de navigare

Anemie pernicioasa. Cum stiti ca suferiti de anemie pernicioasa?

Conținutul

  anemie pernicioasa viermi cum să alunge un demon

  Anemie pernicioasa Anemie pernicioasa Anemie rezultand dintr-o proasta absorbtie a vitaminei B12 in stomac. Boala lui Biermer se intalneste mai ales in a doua jumatate a existentei.

  1. Prevenirea paraziților la copii
  2. Recenzii de detoxifiere a colonului curăță
  3. Ce este anemia pernicioasă? | Dr. Costea Cristian
  4. Papilloma sinus inverted
  5. Diagnostic și analize Ce este Anemia pernicioasă este o afecţiune în care organsimul nu are capacitatea de a produce destule celule roşii sănătoase datorită lipsei vitaminei B

  Cauze - Aceasta este o boala autoimuna cauzata de distrugerea celulelor gastrice care secreta acidul clorhidric si factorul intrinsec, absenta celui din urma provocand o proasta absorbtie a vitaminei B In afara rolului sau in sistemul nervos, vitamina B12 este indispensabila sintezei ADN-ului, absenta sa are consecinte importante, indeosebi asupra vietii tesuturilor in diviziune celulara rapida, ca maduva anemie pernicioasa, si antreneaza o anemie pernicioasa a numarului polinuclearelor neutrofile globule albe care intervin in lupta impotriva infectiilor si a plachetelor, precum si aparitia de megaloblaste globule rosii de marime mai mare decat cea normala.

  Simptome si diagnostic - Simptomele sunt acelea ale oricarei anemii: paloare, astenie, dispnee. Diagnosticul se stabileste prin mielograma examenul celulelor maduvei osoasecare pune in evidenta o anemie megaloblastica cu un nivel scazut de vitamina B12 in sange, in timp ce nivelul acidului folic alta vitamina susceptibila sa explice o anemie megaloblastica este normal.

  anemie pernicioasa taur vierme taur

  Detoxifiere breaza acidului clorhidric si a factorului intrinsec in stomac este pusa in evidenta fie prin dozare directa in lichidul gastric prelevat prin anemie pernicioasa, fie prin testul lui Schilling.

  Tratament - Se bazeaza pe injectarea de vitamina B12 pe cale intramusculara pana la corectarea anemiei, apoi o data pe luna pentru tot restul vietii.

  anemie pernicioasa human papillomavirus causes herpes

  Este prudent ca mucoasa gastrica sa fie supravegheata prin fibroscopie efectuata din doi in doi ani, boala putand favoriza aparitia unor polipi susceptibili sa degenereze. Sinonime: Biermer boala a luiBiermer anemie a luiboala a lui Addillon-Biermer. Citeste si.

  anemie pernicioasa slabire cu ceai verde